Søg
Close this search box.

Fortællingen om Silkeborg

Med nedenstående fortælling om Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad – kan du på under to minutter og med få ord formidle det helt særlige ved at bo, leve og arbejde i Silkeborg.

Brug teksten præcis, som du vil og i den form, du ønsker – på hjemmesiden, i rekrutteringsfolderen eller i samtalen på jobmessen. Du er også velkommen til at klippe og forkorte den til eksempelvis en jobannonce.

Fortællingen

Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad
Her finder du på én gang både Danmarks smukkeste og mest afvekslende natur, og en pulserende storby i rivende udvikling. Silkeborg vokser – byen har en af Danmarks højeste tilflyttertal, og dertil har Silkeborg alt, hvad der kendetegner en Outdoor hovedstad: Her er myriader af Outdoor-aktiviteter og -tilbud; her er Outdoor-Institute, flere  Outdoor-uddannelser er på vej, og så er her en lang række virksomheder, som beskæftiger sig inden for Outdoor-Segmentet.

Outdoor for alle
Her er muligheder for udeliv for enhver smag: Meditation i morgendisen ved søen. Vandretur med naturens lyde i Danmarks største stilleområde. Hård Paddleboard, eller en mountainbike-, gravel- eller racer-cykeltur. En skøn badetur i en af de mange herlige badesøer. Glide dovent med strømmen ned ad Danmarks eneste flod, Gudenåen.

Vi har frivillige sporbyggere på arbejde i skovene, hvor de bygger Danmarks bedste mountainbikeruter, men her er også plejehjemsbeboere, der mærker vinden i håret på en cykeltur med en frivillig. Og børnehavebørn, som i fællesskab omdanner en halvø til det kæmpestore udendørs kunstprojekt ”Ønskeøen”. I Danmarks Outdoor Hovedstad bruger vi naturen som springbræt til øget bevægelse, sundhed og livskvalitet for alle.

Danmarks Outdoor laboratorium
Vi kalder det Danmarks Outdoor Living Lab. Et innovativt outdoor-laboratorium, hvor vi udvikler ideer, afprøver og deler viden med alle, der interesserer sig for outdoor. Vi arbejder sammen på tværs af kommunens velfærdsområder, erhvervsliv, organisationer og foreninger. Vi samarbejder med universiteter og internationale partnere. Vi skaber synergier, tiltrækker ressourcer og skaber innovative løsninger på konkrete problemer i samfundet gennem bevægelse, sundhed og livskvalitet for alle.

Det gode liv
I Silkeborg har vi hyggelige byer og stærke lokalsamfund med masser af liv og oplevelser. Uanset hvor du bor, eller hvad du brænder for, har vi et fællesskab, som du kan blive en del af. I Danmarks Outdoor Hovedstad har vi oplevelser i naturen, i stilleområderne, på mountainbike eller på løberuterne i skovene, og i kano og kajak på søerne. Vi har et sprudlende kulturliv med musik, kunst, teater og aktive kulturhuse. Silkeborg Kommune er et fællesskab, som vi alle bidrager til.

Kontakt

Kommende arrangementer

Kontakt os