Netværk om bæredygtig strategi og forretningsudvikling

Som en del af det større Silkeborg Green Business netværk kan du tilmelde dig en mindre netværksgruppe om bæredygtig strategi og forretningsudvikling, hvor vi sætter skarpt fokus på din forretning.

Vi har allerede flere mindre netværksgrupper kørende. I de mindre netværksgrupper er der mulighed for tæt dialog og sparring deltagerne imellem. Alle grupper bliver professionelt faciliteret.

Facilitatorerne inddrager løbende de kompetencer, der er brug for, afhængigt af hvilke temaer, netværksgrupperne selv ønsker at adressere.

Det kan fx være specialister inden for cirkulær økonomi og forretningsudvikling eller eksperter inden for ledelse eller bæredygtig kommunikation. Netværksgrupperne sætter selv kursen.

Hvad får du ud af at deltage?

Konkret og brugbar viden

Viden, indsigter og inspiration fra andre virksomheder

Indspark og kvalificeret sparring

Kvalificeret sparring på konkrete udfordringer med at skabe ”green business i din virksomhed

Viden og inspiration

Adgang til viden fra eksterne eksperter

Nye relationer

Mulighed for at indgå i strategiske alliancer – fx om konkrete fyrtårnsprojekter

Hvem deltager?

Deltagerne i de mindre netværksgrupper er direktører, bæredygtighedsansvarlige og andre ambitiøse profiler, der arbejder med bæredygtighed på et forretningsstrategisk niveau.

Netværket er ikke branchespecifikt og går på tværs af virksomhedsstørrelser og kommunegrænser. Vi ser diversitet som en styrke, og det giver ingen mening at skele til geografi og virksomhedsstørrelser.

Medlemskabet er personligt og kræver en vis mængde aktiv deltagelse. Altså at de deltagende virksomheder bidrager med egne erfaringer og er klar til at levere sparring til de øvrige medlemsvirksomheder.

Såfremt man er forhindret i at deltage i et møde, kan man sende en betroet medarbejder, men vi forventer, at deltagerne i netværket prioriterer møderne, da vi arbejder på at opbygge et fortroligt rum og skabe tætte relationer i netværket.

Sådan placerer vi dig i en gruppe
Før vi placerer dig i et netværk, screener vi din virksomhed og interviewer dig, så du bliver placeret i en netværksgruppe, hvor vi konkret vurderer, at du kan få værdi af at deltage i.

Kontakt os

Du er også altid velkommen til at kontakte os for en snak om muligheder og aktuelle grupper. 

Kontakter i Silkeborg Business

Netværksfacilitatorer

Foto_-_Christian_Dan_Jensen_STEPUP-Network_2021 copy

Christian Dan Jensen

Facilitator

Tlf.:

Email:

Hvad sker der på møderne?

Medlemmerne mødes i de mindre netværksgrupper fire gange om året, hvor de bliver inddraget ift. den endelige vægtning og prioritering af temaer.

Værtskabet for møderne går på skift, og typisk åbner værten på mødet op for sin forretning og beder om sparring på konkrete udfordringer.  På det netværksmøde, hvor man selv er vært, er man velkommen til at bringe flere fra organisationen i spil i de oplæg, man stiller op med.

De udfordringer, værten kommer med, bliver taget op og debatteret af deltagerne til møderne.
Ud af dialogen på møderne kan der udspringe nogle temaer, som I sammen beslutter jer for, at I gerne vil dykke dybere ned i.

Med udgangspunkt i dialogerne og kompetencerne i gruppen har I mulighed for at sætte hinanden endnu mere i spil, og facilitator kan også hjælpe med at hente ekstern ekspertviden og gæsteoplægsholdere ind i netværket.

Typiske temaer
Medlemmerne af de mindre netværksgrupper om strategi, dykker typisk ned i temaer omkring: 

  1. Bæredygtige forretningsmodeller
  2. Hvordan kan ny lovgivning implementeres?
  3. Bæredygtige investeringer – kan vi arbejde med det ud fra en cost benefit tilgang?
  4. Strategiske alliancer – hvordan kan vi bruge hinanden? Skal vi sætte projekter i søen sammen?
  5. Fremtidens gode virksomhedsledelse
  6. Medarbejderinvolvering og forandringsprocesser
  7. Diversitet og socialt ansvar som en integreret del af forretningen

 

Vi oplever, at mange direktører gerne vil klædes bedre fagligt på ift. at træffe beslutninger om bæredygtighed. Derfor kan møderne også indeholde indlæg fra eksperter, der kommer med faglige deep-dives – fx om LCA-analyser, cirkulær økonomi, greenwashing mm.

Kort sagt: Agendaen er forretningsstrategisk og handler om bæredygtighed – men netværksgrupperne sætter selv kursen ift. prioriteringen af relevante temaer.

Dagsorden for møderne

Forud for hvert netværksmøde kontakter facilitator værten og taler med værten om forberedelse af dagen, inkl. en detaljeret dagsorden for netværksmødet, inkl. anbefalinger til evt. forberedelse.

Det kan fx være at bede deltagerne i netværket om at gøre sig nogle tanker om specifikke udfordringer eller strategiske overvejelser, som værten gerne vil have sparring på. 

Facilitator sender i god tid forud for netværksmødet en detaljeret dagsorden ud til alle deltagere.

Dagsorden vil typisk indeholde:

Netværksmøder planlægges for 1 år ad gangen, så alle deltagere kender datoer i god tid.

Alt det praktiske

Møderne foregår typisk ude i de virksomheder, der deltager i netværket. Hvis en vært ønsker det, er der dog også mulighed for, at et netværksmøde i stedet kan foregå i den gamle byrådssal i:

Det Gamle Rådhus
Torvet 2A. 1.sal
8600 Silkeborg

Hvert møde varer 3-4 timer, og både kommende datoer og værtsskaber fastlægges i god tid.

Forud for hvert møde sender facilitatoren en dagsorden ud – blandt andet med forslag til forberedelse.

Evt. afbud, der skyldes andet end akut sygdom, bedes af hensyn til alle i netværket være facilitator i hænde senest en uge før netværksmødet. Det er afgørende for netværkets succes, at netværket er drevet af deltagernes engagement og lyst til at dele viden og erfaringer.